MNB kontra UCB: megváltoztatta az ítéletet a bíróság

Részben megváltoztatták az elsőfokú ítélet megfellebbezett rendelkezéseit a Magyar Nemzeti Bank kontra UCB Ingatlanhitel Zrt. közérdekű perben.

MTI
2015. 07. 20. 11:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélőtábla az alperes UCB által az ítéletben felsorolt termékekre meghatározott időszakokban alkalmazott szerződéses rendelkezések egyes pontjai tekintetében elutasította a tisztességtelenségüknek és érvénytelenségüknek a megállapítására irányuló jegybanki keresetet.

Az alperes által az államnak fizetett illetéket 1,5 millióról 1,35 millió forintra szállította le az ítélőtábla, 150 ezer forint kereseti illetéket az állam visel. A fellebbezés eljárási költségeit a feleknek maguknak kell viselniük. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet a másodfokú bíróság.

A bíró szóbeli indoklásában kifejtette: az elsőfokú ítélet túlnyomó részével egyetértenek, bizonyos időintervallumokban azonban nem a teljes általános szerződési feltételt találták tisztességesnek, hanem csak néhány pontját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.