Ötvenezer hektoliternyi olasz bort zároltattak

Az olasz és a magyar hatóságok is vizsgálják az ügyet.

MTI
2015. 07. 18. 9:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyet az olasz és a magyar hatóságok is vizsgálják. A további intézkedésig a három olasz exportőr bora nem kerülhet vissza a forgalomba – tette hozzá.

A miniszteri döntést megelőzően a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) július 10-én hívta fel tagjai figyelmét arra, hogy zárolják olasz eredetű készleteiket, egyes esetekben pedig a már kiszállított olasz borokat vonják vissza a polcokról az Olaszországban felderített jövedéki visszaélés miatt.

Az akkori tájékoztatás szerint az olasz Cantine Brusa borászat – az egyik legnagyobb olasz borászat, amely több hazai importőr beszállítója – készleteit, az olasz hatóságok zárolták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak a cég ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.