A biztosítók megtérítik a besurranók okozta kárt

De csak ha 50 és 200 ezer forint közötti, és kitételként benne van a lakásbiztosítási szerződésben.

MTI
2015. 08. 13. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha az ügyfél lakásbiztosítása tartalmazza a besurranási kitételt, a tolvajok azonban 50 ezer forintnál kisebb értéket lopnak el, azt egyetlen biztosító sem téríti meg, viszont ha az eltulajdonított érték meghaladta az 1 millió forintot, a biztosítók akkor is csak legfeljebb 200 ezer forintot fizetnek a károsultnak – olvasható a közleményben.

Németh Péter, a kft. értékesítési és kommunikációs igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a jelenlegi hosszan tartó kánikulában a nyitott házakat, lakásokat szinte tálcán kínálják a tulajdonosok a besurranó tolvajoknak, akik ezt végtelenül találékonyan ki is használják.

A településről településre utazó, többnyire bandákban dolgozó tolvajok éjszaka kifigyelik, hol van olyan nyitott ablak vagy terasz, amelyen akadálytalanul bemehetnek a házba, utána pedig visznek, amit csak érnek – fűzte hozzá.

Elmondta: nappal gyakran előfordul, hogy a tulajdonosok birtokon belül találkoznak a besurranókkal, akik ilyenkor rögtönzött rosszullétre, szomjúságra hivatkozva vizet kérnek, amit legtöbbször kapnak is, majd a segítőkész emberek csak később veszik észre, hogy lakásukból eltűnt a pénzük és egyéb tárgyaik.

Németh Péter hangsúlyozta: mindenkinek érdemes megnéznie a régebben kötött lakásbiztosítási szerződését, van-e benne besurranásra is vonatkozó garancia, ellenkező esetben egyetlen biztosító sem fizet az eltulajdonított értékekért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.