Átalakulnak Demjánék

Az általuk kontrollált portfólió értéke meghaladja az 1,5 milliárd eurót.

MTI
2015. 08. 13. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a TriGranit ingatlanportfólió egy részének eladása után az ügyletben nem érintett vagyonelemek a Gránit Development és a Limedale Csoport tulajdonába kerülnek. Az eltérő tulajdonosi struktúrájú társaságok projektjeit a Limedale tulajdonában lévő Gránit Management üzemelteti.

A TriGranit Holding jogutódja Gránit Development néven folytatja tevékenységét, ez lesz a Demján-csoport zászlóshajója a jövőben – közölték. Elsődleges feladata a vállalatcsoportnál maradó vagyonelemek kezelése és hasznosításának kidolgozása lesz, beleértve a jövőbeni ingatlanfejlesztéseket megalapozó telekportfóliót Magyarországon, a régió szinte valamennyi országában és Oroszországban.

Ebben a cégben található a Gazprombankkal közösen tulajdonolt krasznodari fejlesztési portfólió, illetve a tatárisztáni Naberezhnye Chelnyben található, regionálisan legnagyobb bevásárlóközpont, a Torgoviy Kvartal is.

A Gránit Development fogja a jövőben irányítani a Demján-csoport új ingatlanfejlesztési tevékenységét is. A Gránit Development elnök-vezérigazgatója Nyúl Sándor, a TriGranit korábbi társalapítója, Demján Sándor üzlettársa lett.

A cég főtulajdonosai Demján Sándor és Csányi Sándor. A tulajdonostársak elkötelezettek, hogy megfelelő piaci és szabályozási környezet megléte esetén a rendelkezésre álló forrásokat nagymértékben a magyar piacon fektessék be – áll a közleményben.

A Demján-csoporthoz tartozó WestEnd City Center, valamint a WestEnd fejlesztési telek és egyéb ingatlanelemek felügyeletét a Limedale Csoport látja el. Ennek a szervezetnek az elnök-vezérigazgatója Szabó Zsolt, a cégcsoport befektetési vezérigazgatója lett. A Limedale Csoportban Demján Sándor és Csányi Sándor mellett Peter Munk továbbra is tulajdonostárs marad.

A Demján-csoportnál maradó projekteket üzemeltető és felügyelő cég Gránit Management néven folytatja tevékenységét. Ez a szervezet a régióban és Oroszországban található összes vagyonelem üzemeltetését ellátja, beleértve a WestEnd City Centert, a Művészetek Palotáját, a Papp László Budapest Sportarénát, a Korda Stúdiót, a zágrábi Arena Centart, az aradi Atrium Mallt és a Naberezhnye Chelnyben található Torgoviy Kvartalt is. A Gránit Management elnök-vezérigazgatója Hantosi Ferenc, a TriGranit korábbi igazgatósági tagja lett.

Az új növekedési pályára állított cégek feladata nemcsak a portfólióban maradt nagyszámú ingatlan professzionális üzemeltetése, hanem új fejlesztések és akvizíciók lebonyolítása is lesz – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.