Bűnbe csábítja a Forma–1 a budapestieket

A NAV most közölte eredményeit: a riksások a legnagyobb zsiványok.

MTI
2015. 08. 12. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az adó- és pénzügyőrök „a turista szemével” vizsgálódtak éjjel-nappal a fővárosban. Vizsgálták a személyszállítást, a szállásokat, az vendéglátó- és a szórakozóhelyeket is.

A NAV azt írta: az interneten személyszállítási szolgáltatást kínálókat vizsgáló adóellenőrök és pénzügyőrök hívására több alkalommal „fehér rendszámos” autó állt elő. Nyugtát a vizsgált esetek több mint harmadában nem kaptak, és volt olyan sofőr, aki még adószámmal sem rendelkezett – tették hozzá. Közölték: a riksás szállítók közül valamennyi ellenőrzött feketén nyújtotta szolgáltatásait.

A NAV szerint pozitív tendencia volt tapasztalható a Hungaroringhez közeli szállásadók körében. Míg tavaly többüket megbírságolta a hivatal, mert nem rendelkeztek online pénztárgéppel, illetve nem adtak bizonylatot a bevételről, addig az ismételt ellenőrzésekkor idén már szabályos gépi nyugtát kaptak a revizorok – összegezték a tapasztalatokat. Mint írták, vannak még nyilvántartási hiányosságok, de érzékelhetően javult az éttermek, kávézók és romkocsmák nyugtaadási fegyelme.

A NAV közleménye szerint a mogyoródi pálya környéke továbbra sem mutat kedvező képet. Kifejtették: az árusok gyakran kitelepülési engedély vagy adószám hiányában végeztek értékesítést, így ritka volt a nyugtaadás. Több esetben sérültek a jövedéki termékekre vonatkozó előírások, és a pénzügyőrök hamis termékekre is bukkantak. Emiatt alkoholterméket, baseballsapkákat, prémiumkategóriásnak tűnő mobiltelefonokat és parfümöket foglaltak le – ismertették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.