Csepreghy: Túllépjük a száz százalékot

Az uniós pénzek kifizetéséről beszélt.

MTI
2015. 08. 13. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: mivel a támogatások utólagosan, tehát a nyertes pályázat megvalósulása után hívhatók le, a magas kifizetési szint azt jelzi, hogy Magyarország képes teljesíteni a vállalásokat, ennek eredményeként pedig az Európai Bizottság várhatóan sokkal komolyabban mérlegeli a magyar kormány kéréseit. A helyettes államtitkár szerint a források hatékony lehívását tekintve Magyarország a 2014–2020-as költségvetési ciklusban is az első helyre kerülhet. Felidézte, hogy két nappal ezelőtt fogadták el a mezőgazdasági és vidékfejlesztési programot, amelynek értelmében 1300 milliárd forint jut alapvetően a kis és közepes családi birtokoknak a mezőgazdasági nagyvállalkozók helyett.

Csepreghy Nándor úgy vélte, hogy a régió összes országát érintő probléma is – miszerint a vidéki települések kiürülnek – kezelhető az uniós támogatások segítségével. A helyzet megoldására helyi egzisztenciát kell biztosítani, kiszámíthatóan fenntartható és elfogadhatóan fizető munkahelyeket kell teremteni, az államnak pedig a közszolgáltatásokban, így például kórházi ellátásban azonos minőséget kell nyújtania vidéken és Budapesten – fejtette ki a helyettes államtitkár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.