Csepreghy válaszolt Szigetvárinak

A 2014–2020-as uniós fejlesztési források a magyar vállalkozóké – közölte az államtitkár.

MTI
2015. 08. 14. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepreghy Nándor közleményében azt írta Szigetvári Viktor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnökének sajtótájékoztatójára reagálva: Gyurcsány Ferenc korábbi „szárnysegédje” részese volt annak a fejlesztéspolitikai rendszernek, amely a 2010-es kormányváltáskor jelentős hiánnyal adta át az európai uniós források kasszáját.

Szigetvári Viktor azt mondta: a kormány alkalmatlan arra, hogy 2017 júniusáig kiírja az uniós költségvetési ciklus összes pályázatát, de ha a kabinet esetleg alkalmas is volna erre a feladatra, ezt akkor sem szabad megtennie, mert az EU nem a Fidesznek és nem a kormánynak adja ezt a pénzt. Ha kiírják az összes pályázatot, akkor azzal antidemokratikus módon használják fel a következő kormányok számára biztosított fejlesztési forrásokat – szögezte le.

A helyettes államtitkár szerint Szigetvári Viktor elismerte, hogy saját meggazdagodásuk lehetőségét látja az uniós forrásokban és nem a magyar gazdasági szereplők lehetőségeit. „Az európai uniós források nem pártok finanszírozására érkeznek Magyarországra, hiába próbál ebből a Gyurcsány–Szigetvári-féle politikai kör gyakorlatot építeni” – fogalmazott Csepreghy Nándor, hozzátéve, a pénz a magyar vállalkozóké, amellyel a kormánynak csak egyetlen egy dolga van: minél hatékonyabban és minél gyorsabban eljuttatni hozzájuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.