Dinnyemámor van, de a hőség betehet

Már a hétvégén is akadozhat a hazai piac dinnyeellátása, mivel a nagy meleg miatt csökken a termésmennyiség, eközben mind az európai, mind a magyar piacon egy évtizede nem látott kereslet támadt a dinnye iránt – írja pénteki számában a Napi Gazdaság.

MTI
2015. 08. 07. 8:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Engelhart József, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Fruitveb) elnökségi tagja a lapnak azt mondta, hogy az idén a kiváló minőségű terméket a termelők elsősorban az itthoni áruházláncoknak szállítanák, de a német kereskedők csaknem 50 százalékkal magasabb árat kínálnak a hazaiaknál. A magyar termelők általánosságban kilónként 20-30 forinttal kapnak többet az exportpiacon, mint a hazai kereskedésekben.

A cikk arra is kitér, hogy a termelők a szezon elején jelezték, nem szeretnék, ha a hazai boltokban 100 forintos ár alatt árusítanák a dinnyét, de több kereskedelmi lánc is jócskán ez alatt kínálja a magyar terméket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.