Egyre jobban nő a kiskereskedelmi forgalom

Júniusban 7,2 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbihoz képest.

MTI
2015. 08. 05. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A naptárhatástól megtisztított adat 6,2 százalékos éves növekedést mutat a májusi 5,4 százalékot követően. Ezzel 2013 júliusa óta, azaz két éve megszakítás nélkül nőtt a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon.

A forgalom júniusi élénkülése az élelmiszer- és üzemanyag-fogyasztásnak volt köszönhető. Az élelmiszer-eladások növekedési üteme a májusi 1,4 százalékról 4,5 százalékra gyorsult, az üzemanyagoké pedig 5,6-ról 9,0 százalékra, miközben változatlanul magas, 8,1 százalékos növekedést ért el a nem élelmiszer jellegű iparcikkek értékesítése is.

 

 

Az első fél évben a kiskereskedelmi forgalom 6,1 százalékkal haladta meg a múlt év azonos időszakában mértet a naptárhatással korrigált és a kiigazítatlan adat szerint egyaránt.

Kiugróan jó adat a kiskereskedelmi forgalom júniusi, naptárhatástól megtisztított 6,2 százalékos bővülése – kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közzétett kiskereskedelmi adatait Glattfelder Béla szerda reggel.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 hírcsatornán kiemelte: a mostani növekedés is alátámasztja azt a folyamatot, hogy már két éve folyamatosan bővül a kiskereskedelem Magyarországon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.