Felügyeleti biztost rendeltek ki egy hitelintézethez

A Pannoninvest Libra Zrt. nem számolt el az ügyfeleivel, ezért a jegybank lecsapott rá.

MTI
2015. 08. 13. 21:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank a közlemény szerint elsősorban azért döntött a felügyeleti biztos kirendeléséről, mert a társaság nem tett eleget a nyilatkozata szerint nagyságrendileg kétszáz fogyasztót érintő elszámolási kötelezettségének, és pénzügyi helyzetéről nem szolgáltatott megbízható adatot az MNB-nek. A helyszíni vizsgálat során a jegybank emellett további, a pénzügyi szolgáltatás nyújtásához szükséges jogszabályi feltételek megsértését állapította meg.

A felügyeleti biztosként kirendelt Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Kft. augusztus 12-én átvette a pénzügyi vállalkozás irányítását annak vezető testületétől. A biztos a jegybank határozatának visszavonásáig, de legfeljebb egy évig tevékenykedhet a társaságnál.

A Pannoninvest Libra Pénzügyi Szolgáltató Zrt. ügyfelekkel szembeni követelésállománya a 2014 végére vonatkozó adatszolgáltatás alapján 136 millió forint. A társaság (pénzügyi vállalkozásként) betétet nem gyűjthet, és sem mérete, sem tevékenysége alapján nem jelent kockázatot a magyar pénzügyi rendszerre – írta közleményében az MNB.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.