Jövő októbertől veszi át a Főgáz a Tigáz ügyfeleit

A Főgáz Zrt. Magyarország egyedüli földgáz egyetemes szolgáltatója lehet.

MNO
2015. 08. 04. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, a szolgáltató ügyfeleit a Főgáz Zrt. veszi át, a MEKH pályázatára ugyanis egyedül ők adtak be ajánlatot. A Főgáz 1,2 millió lakossági földgázfelhasználót vesz át a Tigáztól, amivel a cég Magyarország egyedüli földgáz egyetemes szolgáltatója lehet.

A Magyar Telekom ügyfeleit augusztus elsejével vette át a Főgáz, az E.On ügyfelei 2016. január 1-jétől, a GDF Suezéi 2016. július 1-jétől kerülnek át a céghez.

Fontos tudni, hogy a szolgáltató korábbi közlése alapján a Főgáz nem tárgyalt a gázszámlatartozások elengedéséről, átvételéről a többi földgázszolgáltatóval, így a fogyasztók átvétele után is a korábbi szolgáltatónál maradnak a tartozások, amelyeket utóbbiak jogi eszközökkel is behajthatnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.