Kinevezték az MNB új alelnökét

Nagy Mártont a Magyar Nemzeti Bank alelnökévé nevezte ki Áder János köztársasági elnök szeptember 1-jei hatállyal, a kinevezést Orbán Viktor miniszterelnök ellenjegyezte – jelent meg a legutóbbi Magyar Közlönyben.

MTI
2015. 08. 24. 16:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi alelnök, Balog Ádám az MKB Bank elnök-vezérigazgatója lett, ezért távozott az MNB-ből. Nagy Márton jelenleg a jegybank ügyvezető igazgatója.

Az MNB alelnökeinek felmentésére – az MNB elnökének előterjesztésére – a miniszterelnök tesz javaslatot. A köztársasági elnöknek az MNB alelnökeinek kinevezésére és felmentésére vonatkozó döntéséhez a miniszterelnök ellenjegyzése szükséges.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága július 22-ei ülésén 9 igen és 5 tartózkodás mellett támogatta Nagy Márton kinevezését.

A meghallgatáson a jelölt hangsúlyozta: egy olyan jegybankban és jegybankért szeretne dolgozni, amely az új, hosszú távon is fenntartható, az egyensúlyt megőrző növekedési modellt támogatja minden eszközével, ehhez pedig elsősorban az elmúlt évek eredményeinek megőrzésére, a lefektetett alapokra történő építkezésre lesz szükség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.