Még augusztusban megkapják a görögök az első részletet

A segélycsomag együttes értéke 91,7 milliárd euró lehet.

MTI
2015. 08. 13. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Reutersnak nyilatkozó forrás szerint a segélycsomag együttes értéke 91,7 milliárd euró. Ebből 85,5 milliárd euró a tényleges segély és további mintegy 6,2 milliárd euró a privatizációból származó bevétel 2018-ig.

Az Európai Bizottság képviselője csütörtökön bejelentette, hogy átadta az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanácsnak a Görögországnak folyósítandó harmadik segélycsomaggal kapcsolatos megállapodástervezetet.

Az Európai Tanács döntése előtt, péntek délután az euróövezet pénzügyminiszterei rendkívüli ülést tartanak, hogy határozzanak a segélycsomagról.

Kedden a görög pénzügyminisztérium azt közölte, hogy Athén a hároméves segélycsomag minden részletében megállapodott a hitelezőkkel. Ezt később az Európai Bizottság szóvivője is megerősítette. Azt mondta, hogy szakértői szinten megszületett a megegyezés, most a politikusokon a sor, hogy pontot tegyenek az ügy végére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.