Milliárdos tendert nyert a Nézőpont

A Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Kft. 4,4 milliárdos közbeszerzést nyert el.

FB
2015. 08. 10. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három évre szóló szerződést kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a Médianéző Kft., a Nézőpont Csoport tagja – írja az Index. A cég feladata a „kormányzati tevékenység, illetőleg a magas szintű állami döntéshozatalt támogató és közvetlen kormányzati tevékenységhez kapcsolódó médiamonitoring”. Emellett a belföldi hírfigyelés, médiafigyelés, nemzetközi médiafigyelés, médiafogyasztási kutatás, médiaelemzés és médiahatás-vizsgálat is hozzátartozik a Médianéző feladataihoz.

Ugyanezeket már 2011 óta végzi a cég a kormánynak. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Zrt. vezérigazgatója a portálnak azonban elárulta: a mostani szerződésbe már több háttérintézmény, így például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és az Országos Rendőr-főkapitányság médiamonitoring szolgáltatását is a cég végzi majd.

2018 decemberéig kétszáz embernek tud így munkát adni a Nézőpont Csoport, amelyet februárban vásárolt meg Mráztól Győri Tibor, a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős korábbi államtitkára. Győri nemcsak a Nézőpontban, hanem a Habony Árpád nevével fémjelzett Modern Media Groupban is érdekelt – ez a cég adja ki a Lokál hetilapot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.