Több mint száz magyar bankkártya adatait lopták el

A bankszövetség a hatóságokkal együttműködve megkezdte a szükséges vizsgálatokat az ügyben.

MTI
2015. 08. 14. 6:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap előző nap írt arról, hogy a Budapest Bank és más pénzintézetek egyes ügyfeleinek számláiról ismeretlenek pénzt loptak Indonéziában és Dominikán. A bankszövetség a hatóságokkal együttműködve megkezdte a szükséges vizsgálatokat az ügyben.

A bankszövetség kommunikációs vezetője hangsúlyozta: az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy azon ügyfelek kártyájával tudtak visszaélni, akik a PIN kód beütésekor nem takarták el a kezükkel a mozdulatsort és a számlapot, így a bűnözők a számsort egy egyszerű mikrokamerával is rögzíteni tudták.

Az Európai Központi Bank júliusban kiadott friss jelentése szerint a vizsgált közel 30 ország közül Magyarországon a legalacsonyabb a bankkártyás visszaélések aránya. A szakértői adatok szerint egymillió kártyás tranzakcióból hazánkban csupán 20 esetben fordul elő csalási esemény – jelentette ki Sütő Ágnes.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.