Új hangár Ferihegyen, már be is költözött a Wizz Air

1 milliárd forintból valósult meg a fejlesztés.

MTI
2015. 08. 31. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az átadáson hangsúlyozta, Magyarország elemi érdeke, hogy növelje versenyképességét a légipiacon, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat nyújtson, és ebben mérföldkőnek számít az új hangár átadása. Hozzátette: a versenyképesség növelése mellett ezzel növekszik az ország szerepe is a légi közlekedésben.Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az egyállásos hangárral kapcsolatban közölte: a jelenleg használt Airbus A320-as típus mellett a novemberben a flottába érkező A321-eseket is ki tudja szolgálni, és hetven embernek ad munkát a létesítmény. Ez a beruházás is azt mutatja, hogy a légitársaság elkötelezett Magyarország és a Budapest Airport iránt – tette hozzá.A vezérigazgató elmondta, jövő márciustól újabb repülőgépet állomásoztatnak Budapesten, ezzel tízre nő az itteni flotta mérete, és ezzel egy időben új járatokat indítanak Baden-Badenbe és Nizzába. Váradi József kitért arra, hogy utasforgalmuk az első hét hónapban 21 százalékkal nőtt, az elmúlt tizenkét hónapban 17,6 millióan választották a diszkont-légitársaságot, és az év hátralévő részében is hasonló növekedésre számítanak.Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte a bejelentett új útvonalakat, és elmondta, hogy idén várhatóan először a ferihegyi repülőtér életében átlépi az utasforgalom a tízmilliót, és két éven belül tizenkétmillióra emelkedhet az újabb, köztük hosszú távú járatoknak köszönhetően. Ehhez további beruházások kellenek, amelyek előkészítését már megkezdték – jelentette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.