Újabb hajtóvadászatot indított a NAV

Ezúttal a kampánytámogatások ügyében keresnek félmilliárd forintot a pártokon.

MTI
2015. 08. 29. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis Péter András, a NAV szóvivője a lapnak elmondta: az államkincstár 215 ügyben fordult az adóhivatalhoz azért, hogy a NAV szedjen be bizonyos összegeket azoktól a politikai szereplőktől, amelyek nem tartották be a parlamenti választások idején folyósított állami kampánytámogatások felhasználásáról szóló rendelkezéseket.

A tavaly tavaszi választáson induló képviselőjelöltek egymillió forintot kaphattak az államtól azzal a megkötéssel, hogy a pénzt kizárólag a választók politikai meggyőzéséhez szükséges kiadások fedezésére fordíthatják. A kiadásokat számlákkal kellett igazolni. Aki nem nyújtotta be határidőre a megfelelő elszámolást, annak a hiányzó összeg kétszeresét kellett visszafizetnie. Aki pedig a szavazatok 2 százalékánál kevesebb voksot kapott, annak a teljes támogatást vissza kell fizetnie. Bizonyos esetekben a pártoknak juttatott összeg is visszajárhat az államnak.

A NAV elé azok az ügyek kerültek, ahol ez a visszafizetés elmaradt. A NAV szóvivője elmondta: az eljárásokban július közepéig valamivel több mint 12 millió forint folyt be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.