A tőzsdepánik után erősödött New York

Az arany ára emelkedett, az olaj drágult.

MTI
2015. 09. 16. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,21 százalékkal, az S&P 500 0,23 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,13 százalékkal állt keddi záróértéke fölött a nyitást követő percekben.Kedden erősödéssel zárt New York. A Dow Jones 1,4 százalékkal, az S&P 500 1,28, a Nasdaq Composite pedig 1,14 százalékkal emelkedett.Az olaj drágult, miután az Amerikai Ásványolaj Intézet (API) közölte, hogy a várt növekedéssel szemben a múlt héten 3,1 millió hordóval csökkentek az amerikai olajkészletek. Kora délután a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 73 centtel, 45,32 dollárra emelkedett. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus 1,19 százalékkal, 49,05 dollárra drágult.Az arany ára 0,2 százalékkal emelkedett, a fém unciáját kora délután 1107,00 dolláron jegyezték az azonnali piacon.Augusztus végén számoltunk be a tőzsdepánikról: évek óta nem láthattunk olyan mértékű részvényeladási hullámot a tőzsdéken, mint ami néhány hete bontakozott ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.