Egy hónappal tovább lehet hajózni a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágában tavalyhoz képest 1,8 százalékkal nőtt az árbevétel.

MTI
2015. 09. 26. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vezérigazgató az idei szezont a 21 Balaton-parti önkormányzat tulajdonában lévő társaság hajózási napján, egy hajó fedélzetén értékelte. Kifejtette, a társaság jó szezont zárt a hajózás szempontjából kedvezőtlen kánikulai időszakok ellenére is, így zökkenőmentesen teljesítheti az üzleti tervét.A menetrend szerinti hajókon a márciusi szezonkezdéstől augusztus végéig több mint 454 ezren utaztak, 4,2 százalékkal kevesebben az elmúlt évhez képest. Ezt ellensúlyozta, hogy a nem menetrend szerinti járatokon 1,3 százalékkal nőtt a forgalom, és az idén több utas választott drágább, tartalmasabb hajóprogramokat (a sétahajókon 157,5 ezren utaztak idén), így összességében 1,8 százalékkal nőtt az üzletág árbevétele.A Szántód–Tihany között közlekedő komp 875 ezer utast szállított, ami 4,5 százalékkal több, mint a tavalyi adat, és 255 ezer jármű kelt át, ez 6,6 százalékos emelkedés az elmúlt évhez képest. A 11 egységből álló vitorláskikötő-lánc szintén eredményesen teljesített, 2,5 százalékos árbevétel-növekedést produkálva a vizsgált időszakban.A hajózási társaság szálláshelyein mind a külföldi, mind a belföldi turisták vendégéjszakáinak száma meghaladta az előző évi bázisértéket. A növekedés összesen 22,6 százalékos volt. Kollár József hangsúlyozta, a balatoni hajózási szezon még nem ért véget; számos tóparti rendezvényhez és eseményhez kapcsolódva indítanak még hajókat.Bízva a kellemes őszi időben, a korábban meghirdetett, október 4-ig tartó őszi menetrendet meghosszabbítják; a legkedveltebb útvonalakon – Siófok, Balatonfüred, Tihany, Badacsony között – egész októberben indítanak hajójáratokat a péntek-szombat-vasárnapi napokon. Hajós programok kísérik majd a szigligeti süllőfesztivált és a november 13. és 15. közötti tihanyi Garda fesztivált is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.