Globális központ épült Budapesten

A mintegy hárommilliárd forintos beruházással létrehozott SAP-központ dolgozóinak létszáma év végére eléri a százat.

MTI
2015. 09. 15. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: az Európában elsőként Magyarországon létrehozott felhőalapú támogató központ mintegy hatezer nagyvállalat személyügyi adminisztrációját kezeli a felvételtől a teljesítménymenedzsmenten át az utánpótlás-nevelésig a hét minden napján huszonnégy órában.

Úgy véli, nagy elismerés a központ magyarországi létrehozása a cégnek és az országnak. Hozzátette, hogy a központban jelenleg nyolcvanan dolgoznak, de a jelentős piaci érdeklődés miatt a létszám a következő két-három évben a háromszázat is elérheti. A beruházást az SAP saját forrásból valósította meg, hasonló központ működik a budapestin kívül például Kínában és az Egyesült Államokban.

Kitért arra is, hogy stabilan nő az SAP Hungary Kft. árbevétele Magyarországon: a szoftverfejlesztő 2014-ben tíz százalékkal magasabb, 19,7 milliárd forint árbevételt ért el, idén legalább hatszázalékos növekedést terveznek. Az eddigi adatok alapján az árbevétel meghaladhatja a 21 milliárd forintot 2015-ben. Az árbevétel hatvan százaléka a magyar piacról származik, negyven százaléka exportbevétel – mondta.

Tájékoztatása szerint a jó eredmény a szoftverértékesítésből adódik: a magyar vállalati körből tavaly 100 új ügyfelet szereztek, így mára közel 1400 magyar cég használja a cég üzletiszoftver-megoldásait. Ezzel az üzletiszoftver-piacon tartják a negyven százalék fölötti piaci részesedésüket.

Az ügyvezető kitért arra, hogy a központi közigazgatás részesedése az árbevételből folyamatosan nő, jelenleg tizenöt százalékos. A cég rendszermegoldásait használja egyebek mellett Magyar Közút Zrt., a MÁV, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt., az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. és az állami követeléskezelő, a MARK Zrt. – sorolta.

Szólt arról is, hogy a Graphisoft Parkban elkezdődött egy új irodaház felépítése, amely 2016 végétől további 5500 négyzetméter területet biztosít majd a cég növekedésének, ezzel együtt összesen 13 500 négyzetméter áll a rendelkezésükre. Emlékeztetett arra, hogy az SAP Hungary Magyarországon 2013-ban alig ötszáz dolgozót foglalkoztatott, számuk az év végére nyolcszázra bővül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.