Gyorsulnak az átutalások

Hétfőtől kettő helyett átlagosan egy óra alatt írják jóvá az ügyfelek számláin az utalásokat.

MTI
2015. 09. 05. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztésben a Giro Zrt., a Magyar Nemzeti Bank és a bankok vettek részt. A jelenlegi jogi határidő négy óra az átutalások esetében, azonban már most is átlagosan 2 óra 5 perc alatt végbe megy a folyamat.

További változás lesz, hogy az este vagy éjszaka benyújtott átutalásokat a Giro Zrt. másnap reggel egy órával korábban juttatja el a címzettekhez, így az átutalt összegek már a bankfiókok nyitásakor az ügyfelek rendelkezésére állnak. Délután pedig fél órával meghosszabbodik az átutalási megbízások napközbeni benyújtására rendelkezésre álló időszak.

A Giro Zrt. által bevezetett módosításokról szóló javaslat az MNB és az érintett pénzintézetek teljes körű bevonásával készült el, több hónapos előkészítő munkával – közölte a cég még áprilisban az MTI-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.