Kiemelt támogatás jut a startupoknak

A Be Smart első helyén a Synetiq magyar startup cég végzett.

MTI
2015. 09. 07. 16:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felidézte, hogy a BVK augusztusban, idén harmadik alkalommal hirdette meg a Be Smart versenyt az innovatív feltörekvő vállalkozások számára. Hozzátette: az idei verseny első három helyezettje részt vehet Tel-Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Designon (DLD), ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket.

Bagdy Gábor budapesti főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: a tel-avivi utazás különleges lehetőség az első három díjazott számára, a siker kulcsa azonban azok kezében van, akik elég innovatívak, hogy megtalálják a lehetőségeket arra, hogy az ötletből vállalkozás lehessen.

A BVK kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a verseny ideje alatt beérkezett tizennyolc pályaműből a szakmai zsűri választotta ki az első három helyezettet. Idén először három különdíjat is kiosztottak.

Az első helyen a magyar Synetiq cég végzett. A társaság innovációja érzelmi kutatásokkal segíti a médiatartalom-gyártók munkáját. A második helyezett a Reevio lett, amely netboltoknak ad segítséget termékértékelésben. A harmadik helyezést a Joker Tao érte el, amely it-keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik.

Különdíjat kapott a Motiball egészségrehabilitációs innovációért, a Gubbio, amely autista gyermekek és szüleik kommunikációját segítő alkalmazást fejleszt, valamint a Granted By Me, amely egy mobilalkalmazással és a mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév-jelszó párost úgy, hogy közben sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentkezési folyamatot.

Szalai Piroska előadásában arra is rámutatott: bár Európa legjelentősebb startup-központja London, Berlin és Párizs, a kelet- és közép-európai régióban minden startup vállalkozásokkal foglalkozó felmérés Észtország és Lengyelország mellett már Magyarországot is kiemelkedő jelentőséggel említi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.