Leminősítette Japánt a Standard & Poor’s

A hitelminősítő egy fokozattal, AA mínuszról A pluszra rontotta az ország szuverén adósbesorolását.

MTI
2015. 09. 16. 16:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az S&P azzal indokolta a lépést, hogy az utóbbi években „gyengült Japán szuverén hitelképességének gazdasági támogatása”.

A hitelminősítő egyszersmind negatívról stabilra változtatta az új besoroláshoz fűzött kilátást. Az S&P utoljára 2011 januárjában rontotta Japán hitelminősítését.

A másik két nagy hitelminősítő közül a Moody’s Investors Service már tavaly decemberben, a Fitch Ratings pedig áprilisban egy fokozattal rontotta a japán szuverén adósság besorolását.

A világ harmadik legnagyobb gazdasága a második negyedévben zsugorodott. Elemzők szerint a harmadik negyedévben is legfeljebb szerény élénkülés várható, minthogy a háztartások fogyasztása gyenge, és a kínai gazdaság lassulása rontja az exportkilátásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.