Máig kell utalniuk a gazdáknak

Ha ezt elmulasztják, nem kapnak kárenyhítést.

MN-összeállítás
2015. 09. 15. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke hívta fel a figyelmet. A kárenyhítési hozzájárulást az MVH számlájára kell utalni, a határidő a pénz beérkezésére vonatkozik. A befizetendő összeg nagysága a kérelemben bejelentett területtől és az ezen termelt növényektől függ.Az MVH tájékoztatása szerint 65 ezer magyarországi termelő további 26,9 millió euró, azaz mintegy 8,4 milliárd forint kifizetésben részesül 2015. október 15-ig. A tavaly beadott közvetlen támogatási kérelmekre a tagállamoknak csökkentést kellett végrehajtaniuk, ha a termelőnkénti közvetlen támogatás meghaladta a kétezer eurót. A csökkentést csak az efölötti részre kellett alkalmazni, ezekkel az öszszegekkel képezte az Európai Unió a mezőgazdasági költségvetési fejezet krízistartalékát. Mivel ezt nem használták fel, az elvont pénzt visszakapják a tagállamok, illetve az érintett termelők. Közülük az MVH azoknak utal, akik a tavalyi közvetlen támogatási kérelmek vonatkozásában jogerőre emelkedett határozattal rendelkeznek 2015. szeptember 21-ig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.