Megnyílik az OMÉK

Idén minden korábbinál több helyi termelőnek ad helyet a rendezvény, a kiállítók közel fele családi vállalkozás.

MTI
2015. 09. 23. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az OMÉK a vidék bemutatkozása a városi, fővárosi közönség előtt, egyben magas színvonalú szakmai fórum a vállalkozások számára. Ezúttal a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar remekein túl a hazai turizmus gazdag kínálatát is megismerhetik a látogatók – írták.Ebben az évben minden korábbinál több helyi termelőnek ad majd helyet az OMÉK, a kiállítók csaknem fele családi vállalkozás, illetve helyi termelő vagy kis- és középvállalkozó.Minden régió standjánál helyi termelők és termékek piaca kap helyet, ahol vásárolni is lehet. A stand az adott tájegység színes, kulturális programokkal fűszerezett megjelenítése is lesz.A színpadokon a térség táncai, dalai, jellegzetes népviselete és mesterségei elevenednek meg. A kiállítók maguk is szerveznek programokat, bemutatják, hogyan készítik saját termékeiket. Lesz például levendulapárna-, rétes- és csokoládékészítés.Az érdeklődők a régióban elérhető programokról is tájékozódhatnak a Magyar Turizmus Zrt. pultjainál.A több mint 900 kiállító mellett majdnem 300 társkiállító is részt vesz az eseményen. Az élelmiszergyártók közül a húsipar, a tejipar termelői és a pálinkakészítők lesznek jelen a legnagyobb számban. A mezőgazdasági gépek forgalmazóinak és gyártóinak mintegy 18 ezer négyzetmétert biztosítanak.Az agrárium teljes vertikumát felölelő kiállítás öt napja alatt hét helyszínen összesen 34 szakmai konferenciát, díjátadót és projektzáró eseményt rendez a Földművelésügyi Minisztérium és szakmai szervezetei közreműködésével a Magyar Turizmus Zrt. Jelentős szakmai egyeztetések is zajlanak majd a vásár ideje alatt, például itt írják alá a szakmai szereplők közös érdekminimumát megfogalmazó Agrármarketing- kódexet.A vásár díszvendége a Kárpát-medence, 22 határon túli kiállító mutatkozik be, az esemény frissülő programja és az előkészületek nyomon követhetők az Omek.itthon.hu oldalon, valamint a Facebookon.A 77. OMÉK szeptember 23. és 27. között, a hagyományokhoz híven, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban lesz, a belépőket a két évvel ezelőtti árakon értékesítik, a regisztrált iskolás csoportok számára a részvétel ingyenes.A kiállítás idején sűrűbben jár a 100-as busz, valamint a BKK külön 100E jelzésű buszt indít a Puskás Ferenc Stadion és a Hungexpo között, egyes MÁV-járatok pedig megállnak Kőbánya-felsőn. Öt napra a Mol Bubi ideiglenes állomást hoz létre a területen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.