Soha nem látott eredmény: rekordokat döntött a turizmus

Kiemelkedő nyarat zárt a turizmus Magyarországon.

MTI
2015. 09. 21. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyári szezont az eddigi rendelkezésre álló adatok alapján értékelő közleményében a szervezet rámutat: míg Magyarország nyári turisztikai kínálata, strandjai soha nem látott számú látogatót fogadtak, a kulturális rendezvények és fesztiválok iránti érdeklődés is új magaslatokba emelkedett, a légi közlekedés szintén minden eddigit felülmúló eredményeket hozott.A nyár első két hónapjában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint mind a külföldi, mind a belföldi vendégéjszakák száma, mind pedig a kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele jelentősen nőtt 2014 hasonló időszakához képest.A Magyar Fürdőszövetség előzetes adatai alapján a fürdőknek országszerte rekordforgalmat hozott a kánikula, több fürdőben harmadával nőtt a látogatók száma, átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedést könyvelhettek el. A budapesti strandok is kiemelkedően teljesítettek, a hat strand május 1-je és augusztus 31-e között 700 ezer vendéget fogadott, ami tavalyhoz képest 43 százalékos növekedést jelent.A Budapest Airport történetében először idén júliusban átlépte az utasok száma a havi egymilliós határt. Az idei első félévben 12 százalékos növekedést ért el a fővárosi repülőtér forgalma, ami majdnem félmillióval több légi utast jelent a hazai turizmus számára, mint egy évvel korábban. Az első 8 hónapban 13 százalékkal többen, mintegy 113 ezren használták Magyarország második legnagyobb repülőterét, a Debrecen Airportot is.A magyarországi fesztiválokon és kulturális rendezvényeken is új látogatórekordok születtek: a Sziget Fesztivál 6 napja alatt több mint 430 ezren látogattak ki a Hajógyári-szigetre, ezzel háromszor lett telt házas. A soproni Volt Fesztiválon idén 123 ezren, a Balaton Sound Fesztiválon 145 ezren, az EFOTT-on pedig több mint 103 ezren vettek részt. A sárvári Nádasdy Fesztiválhoz hasonlóan a debreceni Campus Fesztivál is nézőcsúcsot döntött 84 ezer látogatójával, akárcsak a nyárzáró Szegedi Ifjúsági Napok, ahol több mint 90 ezren voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.