Továbbra sem emelkedik a gáz ára

Megvalósítható az orosz gáztól való függés több mint kilencven százalékos mérséklése, anélkül, hogy az árak az égbe szöknének.

MTI
2015. 09. 21. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilapnak Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetemen működő Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője elmondta, a kutatóközpont elemzései szerint megvalósítható az orosz gáztól való függés több mint 90 százalékos mérséklése, anélkül, hogy az árak az égbe szöknének.

Arra a kérdésre, hogy a lakossági fogyasztók továbbra is a rezsicsökkentéssel elért árszinten vásárolhatják-e a gázt, a szakértő igennel felelt. Mint mondta, az árhatóság az állam, amely kinyilvánította szándékát az árszint fenntartására, és a nemzetközi piaci helyzet is lehetővé teszi ezt.

A nemzeti közműszolgáltatót a hazai energiapiac jelentős szereplőjének nevezte Kaderják Péter, ugyanakkor hozzátette: pár hónapos üzemidő után konzekvenciákat még nem lehet levonni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.