Újra ringben a Közgép

Felfüggesztette a bíróság a céget közbeszerzésektől eltiltó határozat végrehajtását.

2015. 09. 16. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra indulhat közbeszerzési pályázatokon a Közgép – döntött a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. A cégtől megtudtuk: a bíróság a per jogerős befejezéséig felfüggesztette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) határozatának végrehajtását, vagyis a vállalat nem áll kizáró okok hatálya alatt.A bíróság a mai végzésében arra hivatkozott, hogy a KDB határozata miatti hároméves eltiltás nemcsak a vállalatnak okozna súlyos és visszafordíthatatlan károkat, hanem a közpénzek hatékony felhasználására is hatással lenne, így az azokhoz fűződő közérdek súlyos sérelmét is okozná.A Közgép abban bízik, hogy azokat a szerződéseket, amelyeket a KDB kizárásos döntése óta kötöttek, maguktól felbontják.A Közbeszerzési Döntőbizottság július közepén találta bizonyítottnak, hogy a Közgép hamis adatot szolgáltatott a gönyűi kikötő fejlesztésére kiírt tenderen, ezért úgy döntött: a társaság három évig nem indulhat közbeszerzésen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.