Elengednék a görög cechet?

Kétszázmilliárd euróval csökkentenék az ország adósságállományát.

mr
2015. 10. 29. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Bild a Deutsche Bank egy minősített belső dokumentumát idézi, amelyben állítólag az áll, hogy a görög államadósságot 200 milliárd euróval kell csökkenteni. Ez a lépés mintegy 700 eurójába kerülne az euróövezeti tagállamok minden egyes polgárának – írja a lap nyomán a Greekreporter.com.

A jelentés szerint az idei év végére a görög államadósság eléri a 340 milliárd eurós összeget – amely az ország bruttó hazai termékének 200 százaléka –, ez messze meghaladja az unió által megkövetelt szintet. Így ma már egyetlen közgazdász sem hisz abban, hogy az ország képes lenne visszafizetni az adósságot. Az adósságelengedésre Athén és a hitelezői közötti tárgyalások után kerülhet sor – állítja a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.