Hibádzott a thm kiírása a Budapest Banknál

A reklámokban nem szerepelt minden megkövetelt elem.

MTI
2016. 03. 21. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank vizsgálata megállapította, hogy a Budapest Bank több esetben szabálytalanul járt el személyikölcsön-termékeit népszerűsítő kereskedelmi kommunikációja – elektronikus és médiahirdetései – során.

A bank nem megfelelő módon tüntette fel a hitelhez tartozó, annak valós költségét bemutató, más szolgáltatók hasonló ajánlatával összehasonlíthatóvá tévő teljeshiteldíj-mutatót, valamint nem szerepeltette a megadott reprezentatív példában a jogszabályban meghatározott valamennyi tartalmi elemet – közölte az MNB hétfőn.

A jogsértések miatt a jegybank kötelezte a hitelintézetet a mutató jogszabályszerű, a reprezentatív példa valamennyi tartalmi elemét szerepeltető feltüntetésére.

A bírság kiszabása során az MNB figyelemmel volt a szabályszegések súlyosságára és ügyfelekre gyakorolt hatására, az annak révén elért vagyoni előnyre, a szabályok megsértésének ismétlődésére és gyakoriságára. A közlemény szerint súlyosító körülménynek számított a megjelentetett sok hirdetés, amelyeket különféle kommunikációs csatornákon tettek közzé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.