Internetes fogadóoldalak százait blokkolja a NAV

Az érintettek közül többen bíróságon támadták meg a határozatot.

MTI
2016. 03. 11. 8:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap írása szerint kevesebb mint két év alatt 342, engedély nélkül működő sportfogadási és játékoldalt tett elérhetetlenné az adóhivatal. A különféle szabályszegések miatt a hatóság több száz millió forintos büntetést szabott ki az érintettekre. A cikk szerint a hatóság emberei szemmel tartják, hogy a játékoldalak a blokkolás ideje alatt nem élednek-e újra. Ha igen, újabb eljárás és újabb szankció jöhet szóba. Két évvel ezelőtt, 2014-ben hetvenmillió forintnyi büntetés befizetését várta a hatóság, tavaly pedig az engedély nélküli játékoldalak ügyeiben további 670 milliós szankcióról született NAV-döntés.

A lap beszámol arról is, hogy több érintett honlap üzemeltetője a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon megtámadta a blokkolásról szóló határozatot. Az adóhatóság közlése szerint eddig 34 per vette kezdetét. Ezek közül háromban a NAV pernyertességét mondta ki az ítélkező fórum, tizenegy esetben pedig a fogadóoldal üzemeltetője elállt az általa megindított eljárás folytatásától. Húsz per még folyamatban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.