Megérkezett a Qatar Cargo első járata Budapestre

A légi teherszállítás új fejezete nyílt a Perzsa-öböllel.

MTI
2016. 03. 03. 19:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vadonatúj Airbus A330–200F típusú repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut szállíthat. A gép Budapestről Prágába repül, majd innen tér vissza Dohába.

A Magyarország és Katar közötti közvetlen légihíd fontos kereskedelmi kapcsolat Kelet-Közép-Európa térsége és a Perzsa-öböl között, illetve Dohán keresztül, a Qatar Airways kiterjedt járathálózatán akár Délkelet-Ázsia vagy Ausztrália irányába is. A légi teherárujáratok beindítása lehetőséget jelent Magyarország és a régió iparának és külkereskedelmi forgalmának, hiszen könnyebben és gyorsabban szállíthatnak a világ legnagyobb ütemben fejlődő térségeibe – írták a közleményben.

A Qatar Cargo korábban, 2012–13-ban már repült Budapestre, akkor is heti két járatot teljesített, a teherszállítás újraindítását az idén január végén jelentették be.

A Budapest Airport 2015-ben összesen 5800 cargo-járatot fogadott és indított összesen 91 500 tonnányi áruval, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Budapest Airport cargo-forgalmának jelentős részét a dinamikusan fejlődő, exportorientált magyar elektronikai, finommechanikai, autóipari, gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatok termékei adják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.