Megszűnhet a vasárnapi boltzár?

A kormány elébe menne a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos esetleges népszavazásnak.

MNO
2016. 03. 24. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányoldalon biztosra veszik, hogy a Kúria nem fogja helybenhagyni a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amely hitelesítette Erdősi Lászlóné népszavazási kérdését – írja a Népszabadság. Ám az sem biztos, hogy az MSZP képviselőjének, Nyakó Istvánnak a kérdése kap zöld jelzést.

Mindenesetre a lap információi szerint kormánykörökben elébe mennének a dolgoknak, és fontolgatják, hogy módosítják az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényt. Ez a lépés kisebb veszteséget jelentene kormánypárti politikusok szerint az Orbán-kormánynak, mint ha az MSZP elkezdené a 200 ezer aláírás összegyűjtését.

A Népszabadság piaci forrásokból úgy tudja a Miniszterelnökség már több kiskereskedelmi láncnál puhatolózik. Van is olyan hazai áruházlánc, amely a vasárnapi nyitva tartásért lobbizik, hiszen neki a jelenlegi törvény súlyos veszteséget okozott.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ arról adott ki tájékoztatást, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló cikkben foglalt állítás alaptalan sajtóhíresztelés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.