Önvezető autókat venne az Uber

Állítólag százezer vezető nélkül közlekedő S-osztályú Mercedest már meg is rendeltek.

MTI
2016. 03. 18. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német Manager Magazin pénteki beszámolója szerint hatalmas, hosszú távú megrendelést tett a Daimlernél az Uber fuvarmegosztó szolgáltató vállalat. A magazin úgy tudja, hogy az Uber legalább 100 ezer S-osztályú Mercedes modellt rendelt meg.

A lapot tájékoztató forrás szerint az Uber autonóm módon, vezető nélkül közlekedő autók iránt érdeklődik, amelyek 2020 után lesznek csak kereskedelmi tételben elérhetők. A Daimler egyébként még nem rendelkezik teljesen autonóm módon közlekedő Mercedes S-osztályú modellel.

Az értesülést sem a Daimler, sem az Uber németországi képviselete nem kommentálta. A Reuters hírügynökség más forrásoktól úgy értesült, hogy az Uber számos autógyárat keresett meg önállóan tájékozódó járművek beszerzésének szándékával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.