Szakított a Tesla és a Daimler

A Mercedes-Benz köszöni, de már boldogul egyedül is.

MTI
2016. 03. 05. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyszerű fejlesztési projekten dolgoztunk együtt a Teslával, és kiváló együttműködés alakult ki ottani kollégáinkkal. Folytatólagos projekteket azonban nem tervezünk, mivel magunk is pompásan elboldogulunk” – tájékoztatta a lapot Harald Kröger, a Mercedes-Benz elektromosjármű-fejlesztési projektjének a vezetője.

A Mercedes B osztály elektromos verziójának következő generációját tehát a Daimler nem a Teslával együttműködve fogja kifejleszteni. Az elektromos Mercedes B modellhez jelenleg a Tesla szállítja az akkumulátort és a hajtásláncot.

Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának az elnöke, a Mercedes-Benz vezérigazgatója nemrég jelentette be a Daimler szászországi Kamenzben lévő akkumulátorgyárának 500 millió eurós bővítését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.