Trócsányi cége nem csak az MNB-nek dolgozik

Mint kiderült, a Nagy és Trócsányi képviseli az államot a kaszinóperekben pórul jártak ellen.

MNO
2016. 03. 30. 18:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden kiderült, hogy az „Európai Unió Bírósága (EUB) jogerős ítéletében azoknak a magyar vállalkozóknak adott igazat, akiket a kormány 2012-ben három nap alatt kifosztott a kaszinótörvénnyel”. Ezt akkor Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség elnöke mondta a 24.hu-nak.

Az oldal kiszúrta, hogy a kaszinóügyben jelenleg két kártérítési per is folyamatban van a Fővárosi Törvényszéken. Az egyik perben a Berlington Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Kft., a Lixus Szerencsejáték Szervező Kft., a Lixus Projekt Szerencsejáték Szervező Kft., a Lixus Invest Szerencsejáték Szervező Kft. és Megapolis Terminal Szolgáltató Kft. a felperes. Ebben 8 milliárd forintos kártérítés a tét. A másik perben a Laurus Invest Hungary Kft. és társai a felperesek.

A kormányzati oldalon elérhető táblázat ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy ezekben a perekben a magyar államot a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli.

Az igazságügyi miniszter nevével való egyezés nem véletlen: Trócsányi László vagyonnyilatkozatai szerint kezdetben harmadrészben volt tulajdonosa a társaságnak, mely manapság lecsökkent 16 százalékra, ám 2000 óta három év kivételével nem praktizál. Ami nem jelenti, hogy az iroda nem kap állami megrendeléseket, hiszen a Magyar Nemzeti Banktól is 137 millió forintot kaptak két év alatt. A megkötött szerződések tárgyát kilenc darab ingatlan megvásárlásával kapcsolatos műveletek képezték.

Az iroda a kaszinóperekben 2013 szeptemberétől összesen 241 millió forintos megbízási díjat kap határozatlan időre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.