325 ezer új Teslára csaptak le egy hét alatt

Ez több, mint ahány gépkocsit a Tesla a létrehozása óta legyártott.

MD
2016. 04. 08. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete startolt el a Tesla Motors amerikai elektromosautó-gyártó új Model 3-as gépkocsijának előrendelése, és már most 325 ezer előrendelés érkezett be a vállalathoz – írja a Mashable Elon Muskra, a cég vezérigazgatójára hivatkozva. Ez több, mint ahány gépkocsit a Tesla a létrehozása óta legyártott.

Musk Twitter-üzenetében egy gyors fejszámolás után azt írta, ez nagyjából 14 milliárd dolláros bevételt fog jelenteni a vállalatnak gépkocsinként átlag 42 ezer dollárral számolva – noha az alapfelszereltség 35 ezer dollárba kerül. Hozzátette, az előrendelők öt százaléka rendelt rögtön két autót, ebben maximalizálta korábban a vezérigazgató a fejenként előrendelhető járművek számát.

Az ezerdolláros foglalónak köszönhetően a Tesla egy hét alatt 325 millió dollárral lett gazdagabb, ez körülbelül a cég kéthavi működési költségét fedezi.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.