A Balaton déli partján köthet ki a gigaberuházás

A buborék alakú akvapark eredeti tervei folyamatosan változnak.

MNO
2016. 04. 08. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gulyás Péter, a Balatonhoz tervezett óriási akvapark ötletgazdája a Magyar Nemzetnek már kedden olyan grandiózus tervekről beszélt, amelyek nemcsak a Balaton térségének, hanem az országnak is jót tennének – mind foglalkoztatási, mind turisztikai szempontból. Először Balatonalmádi és Balatonfűzfő között képzelte el a projekt megvalósulását, azonban a lakossági tiltakozások, valamint az önkormányzatok se hideg, se meleg hozzáállása miatt már akkor jelezte: négy település is bejelentkezett a déli partról, amelyek szívesen befogadnák az ötletet, így egyelőre nem döntött.

Most a HVG.hu-val közölte: két település jelezte szándékát, valamint egy szállodalánc is, amely csak arra vár, hogy eldőljön, hol lesz végül a vízi attrakciós park. Ennek közvetlen közelébe ugyanis olyan szállodákat építene, amelyek bírnák kapacitással a tervezett irdatlan látogatótömeget. Gulyás az oldalnak azt mondta: a lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján 98 százalékra lehet venni, hogy megvalósul a beruházás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.