A messzi múlt rémképe a veszteséges Sziget

Hol van már a 2011-es mínuszos év? A cég számára 2015 több mint félmilliárdos nyereséget hozott.

MNO
2016. 04. 16. 11:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Céginfo.hu-n megjelent adatok szerint a Szigerta Invest Kft., mely 76 százalékban birtokolja a céget, és a Volt Invest Kft., mely 24 százalékban, összesen 470 millió osztalékot vett fel. A Népszabadság számításai szerint a Szigerta tulajdonosaira 360 millió jut a nyereségből.

A lap megkérdezte Gerendai Károlyt, a Sziget főszervezőjét, aki velősen úgy foglalta össze az eredményeket: „Örülünk.” Elismerte: valóban nőtt a nézőszám és a bevétel, kedvező irányba fordult a pénzügyi helyzetük. Ez már csak azért is jól jött Gerendainak, mert számos kölcsön és hitel révén működteti egyes cégeit, a mostani nyereség jelentős része is ezek törlesztésére ment el. Jelezte, vendéglátóhelyei most kezdenek önfenntartóvá válni. „Már látom a fényt az alagút végén” – mondta a lapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.