Baldauf nem a szívére hallgat

Az üzletember szerint a megváltozott körülményeket neki is figyelembe kell vennie.

MNO
2016. 04. 18. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogosan merül fel a kérdés, hogyha Baldauf László, a Fidesz-közeli vállalatlánc, a CBA tulajdonosa egykor keményen kiállt a vasárnapi zárva tartás mellett, és azt hangsúlyozta, hogy a vasárnapi munka családokat tesz tönkre, akkor mi okból döntött úgy, hogy boltjaikat kinyitják. Azt is lehetett tudni, hogy Baldauf lobbizott a törvényért.

Az Index megkérdezte a Fidesz-közeli vállalkozót, hogy mit gondol a vasárnapi nyitva tartásról. Baldauf  egyebek mellett az előző évi véleményének adott hangot: „Az újbóli nyitás sajnos a kereskedelemben dolgozók, és ezzel együtt családjaik számára is komoly nehézséget jelentenek”.

Az üzletember válaszából az is kiderül, hogy a franchise partnereik a nyitva tartási időt saját hatáskörükben határozhatják meg, a saját tulajdonukban lévő boltok esetében pedig megvizsgálják, hogy mely üzleteknél tudják megtenni azt, hogy vasárnap továbbra is zárva maradjunk. Baldauf azt közölte: szíve szerint egyik kereskedelmi egységét sem nyitná ki, de a megváltozott körülményeket neki is figyelembe kell vennie: vagyis azt, hogy a konkurens üzletláncok is újranyitnak.

Baldauf hozzátette: a vasárnapi nyitva tartás korlátozásának eltörlése komoly mértékben veszélyezteti a hazai tulajdonú családi, illetve kisvállalkozásokat. A döntés hatására komoly mértékű bezárási hullám következhet be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.