Busás pótlékot lengetett be a Tesco a dolgozóknak?

A szakszervezet pedig demonstrációt hirdetett vasárnapra a Nemzetgazdasági Minisztérium elé.

MNO
2016. 04. 13. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakszervezetnek állítólag több munkavállaló is arról számolt be, hogy a Tesco már megkereste az alkalmazottakat, hogy most vasárnapra hajlandó 200 százalékos pótlékot, azaz háromnapi teljes munkabért fizetni azoknak, akik bejönnének. Ez egyelőre önkéntes alapon működne, mivel a munka törvénykönyve szerint kötelezni csak úgy lehet a munkavállalót, ha hét nappal az adott nap előtt bejelentik, vagy valami rendkívüli helyzetre hivatkoznak.

A szakszervezet időközben bejelentette: demonstrációt szerveznek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Honvéd utcai épülete elé április 17-re, vasárnapra. A közleményben megerősítik: a szakszervezet felháborítónak tartja, hogy a kormány egy tollvonással, rekordgyorsasággal szüntette meg a vasárnapi zárva tartást a kereskedelemben. Hangsúlyozták: a kereskedelmi munkavállalók nem szeretnének vasárnap dolgozni, de ha már erre kényszerítik őket, fizessék meg a családjuktól elrabolt időt.

A Tesco az oldal megkeresésére annyit közölt: egyelőre mérlegel. A Lidl viszont szerdán délután jelezte, hogy biztosan nem nyitja ki az üzleteit most vasárnap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.