Csak az adózók fele ajánlja fel egy százalékát

Ez így is több mint kétmillió adófizetőt jelent.

MTI
2016. 04. 19. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki személyijövedelemadó-bevallást nyújt be, egyúttal rendelkezhet arról, hogy adójának 1 százalékával támogat egy civil szervezetet, illetve a másik 1 százalékával egy egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot. Az szja 1+1 százalékáról idén is, csakúgy mint az elmúlt években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

A felajánlás legegyszerűbb és leggyorsabb módja ügyfélkapun át elektronikusan eljuttatni a rendelkező nyilatkozatot a NAV-hoz. A NAV honlapján valamennyi támogatható szervezet, annak adószáma, illetve technikai száma is megtalálható. Felajánlásokat kizárólag a listán szereplők kaphatnak, vagyis azok a szervezetek, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál, és megfelelnek a támogatás feltételeinek.

Azok az adóforintok, amelyekről nem rendelkeznek az adózók, a költségvetésben maradnak – figyelmeztet közleményében az adóhatóság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.