Egy grafikon miatt küldték el a helyettes államtitkárt

A Portfólióról lopott egy grafikont, ezért kell mennie Lenner Áron Márknak.

MNO
2016. 04. 12. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi zárva tartás eddigi hatásairól közölt jelentést a Nemzetgazdasági Minisztérium, az elemzésbe viszont egy a Portfólióról lopott grafikon is bekerült – számolt be róla még kedd délelőtt a 444. A lap délután már azt adhatta hírül: a tévedés miatt az NGM kezdeményezte Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár tisztségéből való felmentését.

A jelentés egyébként a vasárnapi zárva tartás kedvező hatásairól számolt be: miközben korábban épp az NGM volt az, ami figyelmeztetett, a boltzárnak negatív következményei lehetnek. Akkor 50 milliárdos költségvetési bukástól és 10-15 ezer elbocsátott embertől tartottak. Most az NGM azt írta, nem csökkent a kiskereskedelem forgalma és nem voltak jelentős mértékű elbocsátások.

Fejek viszont a grafikonhibáért hullottak: a jelentésben a Portfólió ábrája került be, amiről leradírozták a honlap nevét.Később az NGM új változatot rakott fel, benne már egy saját ábrával.

A helyettes államtitkárnak a 444 szerint volt már komolyabb ügye: 2009-ben a Sínai-félszigeten verhetett szét egy kantint békefenntartó társaival együtt. Szolgálati tekintély megsértése miatt vádat emeltek ellene, katonai bíróság előtt kellett felelnie. Az eljárás egyelőre nem zárult le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.