Eredményes volt a sztrájk az Audi beszállítójánál

Emelik a béreket a sopronkövesdi Autolivnél.

MTI
2016. 04. 07. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben emlékeztetnek: a gépjármű utasvédelmi berendezéseket gyártó Autoliv cégcsoport magyar vállalatánál március 31-én kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók, és az ezt követő időszakban a tárgyalások eredményre vezettek. Az MTI kérdésére a vállalat nem adott tájékoztatást a béremelés mértékéről.

A Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi elnöke, Marsitsné Horváth Marianna az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a cég direkt állományában (gyártósoron) dolgozók tízszázalékos béremelést kapnak január 1-jéig visszamenőleg. Az indirekt (kiszolgáló tevékenységet végző) fizikai dolgozók négyszázalékos béremelést kapnak, amit kiegészítenek számukra 13. havi fizetéssel és 78 ezer forint üdülési pénzzel.

A raktárban dolgozók ötszázalékos béremelést, üdülési pénzt, valamint 13. havi fizetést kapnak. Az irodai dolgozók négyszázalékos béremelést kapnak, valamint két részletben 13. havi fizetést.

A sopronkövesdi gyárban március 24-én alakult sztrájkbizottság, miután az érdekképviselet elfogadhatatlannak tartotta a vállalat vezetésének 2,5 százalékos béremelési javaslatát.

Az Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. a stockholmi székhelyű Autoliv-cégcsoport tagja, amely biztonsági öveket gyárt járművekhez. A cég 1993 óta van jelen Magyarországon, jelenleg a Nyugat-dunántúli régió egyik legnagyobb autóipari beszállítója, 2400 embert foglalkoztat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.