Kelet-Európa legalján hazánk

A válaszadók 39 százaléka szerint elterjedt hazánkban, ennél is nagyobb baj a romló tendencia.

MNO
2016. 04. 20. 9:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen romlott Magyarország korrupciós indexe, immáron a kelet-európai térségben is a legrosszabb a helyzet megítélése – derült ki az EY 14. globális visszaélési felméréséből, amelyben 3200 vállalatvezetőt kérdeztek meg világszerte – számol be a Világgazdaság. Hazánkban a megkérdezett 50 cégvezető 66 százaléka mondta azt, hogy a vesztegetés és a hasonló üzleti megoldások széles körben fordulnak elő, ami Kelet-Európában is a legmagasabb aránynak számít – írják. Kiemelik, hogy míg térségünkben a helyzet kezd normalizálódni, addig hazánkban egyre rosszabb a helyzet.

Nem éppen hízelgő a véleményük a válaszadóknak a hatalmi ágak tevékenységéről sem: erősödik az a vélemény, hogy nem büntetik meg a korrupcióért felelősöket, illetve a válaszadók kétharmada szerint az állam nem lép fel elég hatékonyan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.