Kiemelt beruházás lesz Garancsiék beruházása

A rendelet tervezete hétfő délelőtt került fel a kormány honlapjára, de csak déli 12-ig lehetett véleményezni.

MNO
2016. 04. 25. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése szerint a Kopaszi Gát Kft. Budapest területén megvalósuló beruházásával összefüggő hatósági, engedélyezési eljárások egyszerűsítésével és gyorsításával csökkentenék a több mint 200 milliárd forintból megvalósuló beruházás létrejöttének idejét. Ez ösztönzőleg hat a magyarországi befektetések növekedésére – áll a kormányrendelet tervezetében. Márpedig a külföldi tőkeberuházások révén javíthatók a foglakoztatási mutatók és növekszik az államháztartás bevétele is – olvasható a portálon.

Közel egyéves tárgyalássorozatot követően 2016 januárjának legelején vásárolta meg a Kopaszi Gát Kft.-t a Market-csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte akkor a Market. A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt.

A Market Asset Management Kft. Garancsi Istvánhoz, a Videoton labdarúgócsapatának tulajdonosához köthető. A természetjáró milliárdos vállalkozó és Orbán Viktor kötélbarátsága 2009-ben kezdődött, amikor együtt másztak Ausztriában hegyet.

Garancsiék építik a 2017-es vizes vb-re az új fővárosi uszodát.

A Magyar Olimpia Bizottság számára készült, a 2024-es olimpia rendezéséhez készített megvalósíthatósági tanulmány szerint a Kopaszi-gátnál új vasúti megállóhelyeket alakítanának ki a budapesti városi és elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése keretében. Itt lenne a triatlon úszóversenyének lelátója, valamint az olimpiai médiaközpont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.