Mészáros cége most iskolát és sportcsarnokot épít

A tavaly alapított Fejér B.Á.L. sorra nyeri a pályázatokat.

MNO
2016. 04. 04. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros Lőrincék vállalkozása most a Nemzeti Sportközpontok egyik közbeszerzését zsebelte be a West Bau Hungária Kft.-vel közösen – derül ki a magyarnarancs.hu birtokába jutott vállalkozási szerződésből. A W-F Dunakeszi Konzorcium több mint bruttó 3,7 milliárd forintért tervezhet és építhet a Pest megyei városban egy iskolát és egy sportcsarnokot.

A közelmúltban sorra kapja a megbízásokat mind a West Bau, mind a Fejér B.Á.L., sokszor együtt, mint például a Nemzeti Lovarda felújítását és a hozzá tartozó naperőmű létesítését. A Narancs összegzéséből kiderül: összesen

„eddig bruttó 8,1 milliárd forintos állami megrendelést kapott – döntő többségében a West Bauval együtt – Mészáros Lőrinc második számú építőipari vállalkozása, a Fejér B.Á.L..”

Az oldal zárójelben teszi hozzá, hogy a West Hungária Bau Kft. is el van látva állami és önkormányzati megbízásokkal: a vállalkozás korábban Győrben nyerte el sorra a városi építőipari tendereket, majd ők kapták a Várkert Bazár felújítását, most a ZÁÉV Építőipari Zrt.-vel közösen ők újítják fel az MTK stadionját. A kft. egyik tulajdonosa a leggazdagabb magyarok egyike, az a Paár Attila, aki egy másik cégén keresztül tavaly megvette Tiborcz István tulajdonrészét az Elios Innovatív Zrt.-ben. A West Bau tavaly összesen 14,9 milliárd értékű közbeszerzést nyert – ennek nagy részét konzorciumi partnerekkel együtt.

A most épülő dunakeszi iskola és sportcsarnok kialakításának közbeszerzésére vonatkozó felhívást tavaly októberben hirdették ki. Eszerint 24 tanterem, egy több mint 500 négyzetméteres étkező, egy majdnem 2500 négyzetméteres sportcsarnok, plusz egy sportpálya épülne. Az oldal szerint 470 napja lesz Mészároséknak elkészíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.