Milliárdokat emészt fel a vasárnapi újranyitás

A szakemberhiány miatt időközben sok helyen emelni kellett a fizetéseket is.

MTI
2016. 04. 22. 4:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap pénteki számában megjelent interjúban Vámos György elmondta: nemcsak a bérpótlék növeli a költségeket, hanem az is, hogy a szakemberhiány miatt időközben sok helyen – több nagy kereskedelmi láncnál akár több mint tíz százalékkal is – emelni kellett a fizetéseket, hogy megtartsák a munkaerőt, és megőrizzék a lánc versenyképességét.

A Világgazdaság arról is ír, hogy míg a múlt hét utolsó napján csak az üzletek 25-30 százaléka vállalta az újranyitást, addig ezen a vasárnapon már majdnem teljesen visszaáll a boltzár bevezetése előtti rend.

Hétfőn megírtuk, nem tudni pontosan, hogy a boltok hány százaléka nyitott ki a vasárnapi boltzár eltörlése utáni első alkalommal, ugyanis erről nyilvános adatbázis nem létezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.