Netadó: 13-15 milliárdos megtakarítás jöhet

Deutsch Tamás kiértékelte a nemzeti konzultáció eredményeit, így született a döntés.

MNO
2016. 04. 16. 12:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy Lázár János jelezte a csütörtöki kormányinfón: levinnék jövőre a netadót 18 százalékra. Deutsch Tamás szombaton megismételte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szavait, hozzátéve: a tavalyi nemzeti konzultációban résztvevők véleménye szerint szükség van az adócsökkentésre.

Ezen kívül további programok bevezetését jelezte, de egy kivételével nem részletezte ezeket. Ismertetése szerint 2018 végén lesz minden háztartásban elérhető a szupergyors vezetékes internet.

Ismert, a 2014 októberében kezdődő tüntetéseken tízezrek vonultak utcára a kormány bevezetni tervezett netadója miatt. Gigabyte-onként 150 forint internetadó kivetését tervezték, a közteher felső határa lakossági előfizetések esetén 700, míg céges szerződéseknél 5000 forint lett volna, amelyet a szolgáltatók lettek volna kötelesek megfizetni.

A kormány a folytatódó demonstrációk miatt úgy döntött, visszavonják. Orbán Viktor október 31-én azt mondta a Kossuth Rádióban: az internetadót módosítani kell, vissza kell vonni, az ünnepek után, január közepétől nemzeti konzultáció lesz az internetről, aminek a vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható. A nemzeti konzultációt Deutsch Tamás vezette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.