Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezetője

Faragó Péter április 30-án válik meg tisztségétől.

MTI
2016. 04. 29. 14:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Faragó Pétert 2014 augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. A közlemény emlékeztet: Faragó Péter vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a társaság megújult struktúrával és marketing-eszközrendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak. Nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, valamint az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai kis- és középvállalatok versenyképességének fokozása és a turisztikai attrakciók hatékonyabb megjelenítése érdekében – tudatták.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentetése szerint átalakul a magyar turizmus szervezete, és létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel. Az ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a kormánybiztos Bienerth Gusztáv lesz, az átalakulás jogi-szervezeti része pedig néhány hónap alatt lezárul.

A kormánybiztosság intézményi-infrastrukturális hátterét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium adja. A megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozóinak a miniszter közlése szerint felajánlják, hogy az új rendszerben dolgozzanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.